Cum ne invadează Google vieţile

  • Librăria Indaco
Featured image

Cartea „Când Google sfidează dreptul”, scrisă de Alain Strowel, analizează o serie de teme controversate şi pledează pentru un internet transparent şi de calitate.

Trebuie să ne bucurăm că există proiectul Google Books? Cum proate supravieţui presa online faţă în faţă cu Google News? Producătorii din domeniul audiovizual şi canalele TV trebuie să se teamă de YouTube şi Google TV? În plus, mai avem viaţă privată odată cu apartia StreetView şi cu imensa captare de date personale pe serverele Google? Acestea sunt principalele subiecte abordate Strowel, care este specialist în dreptul de proprietate intelectuală şi al internetului.

Cartea este în stocul Librăriei Indaco şi poate fi cumpărată cu 25 de lei!

Un scurt extras din carte

 Street View: care sunt drepturile şi problemele în joc?

Declarând că prin punerea online a imaginii casei sale i se încalcă „sfera privată şi dreptul de a dispune de propria persoană”, un reprezentant al partidului SPD german , Peter Gantzer, adopta o poziţie foarte tranşantă.

În fapt, trebuie păstrat un echilibru între dreptul fundamental la personalitate şi dreptul la fel de fundamental la libertatea informaţiilor, care militează în favoarea accesului la informaţii cât mai diverse şi cât mai bogate.

Germania se află cu siguranţă în vârful scalei protecţiei vieţii private: prima lege care protejează viaţa privată (adoptată în Landul Hesse) datează din 1970. Franţa nu a adoptat o asemenea legislaţie decât în 1978, iar Belgia în 1992.

În Germania, autoritatea federală responsabilă cu aspectele ce ţin de viaţă privată, Comisarul federal pentru protecţia datelor şi dreptul la informare , este de asemenea, după cum indică numele, responsabilă cu dreptul la informare.”

Articole relaţionate


«Articolul anterior Articolul următor»