Câte informaţii ştii despre politicile europene de mediu?

  • Librăria Indaco
Featured image

Astăzi vă recomandăm o carte care tratează subiectul politicilor europene de mediu.

Cartea scrisă de Tanja Borzel pune sub semnul întrebării ideea conform careia statele membre sud-europene ar suferi de o boală comună, pe care unii au numit-o "Sindromul mediteranean", şi care ar face din ele principalele vinovate de încălcarea legii mediului în Uniune.

Lucrarea este în stocul Librăriei Indaco şi poate fi cumpărată cu 32 de lei!

Un scurt extras din capitolul 2 – Există o „problemă a sudului”?

„Politicile europene de mediu între succes şi eşec” – Tanja A. Borzel

Nerespectarea legii în Uniunea Europeană: patologie sau artefact statistic?

De mai mult de zece ani, Comisia Europeană acuză probleme tot mai grave de respectare a legii, care ameninţă, în opinia acesteia, atît eficienţa, cît şi legitimitatea procesului de elaborare a legislaţiei europene (Comisia Comunităţilor Europene, 1990, 2000).

Deşi unii cercetători susţin că nivelul de conformare la Legea Europeană este comparabil cu nivelul de respectare a legilor interne în statele liberale democrate (Keohane şi Hoffman, 1990: 278; Neyer, Wolf şi Zurn, 1999), alţii consideră încălcarea legii ca fiind o problemă serioasă a UE, sistematică şi patologică (Krislov, Ehlermann şi Weiler, 1986; Weiler, 1988; Snyder, 1993; From şi Stava, 1993; Mendrinou, 1996; Tallberg, 1999).

Evaluările contradictorii ale respectării legii în statele membre sînt parţial explicate de absenţa unor criterii de evaluare comune şi a unor date fiabile.”

Articole relaţionate


«Articolul anterior Articolul următor»