Librărie de carte românească la Bruxelles

  • Ioana Popa
Featured image

Iubitorii de carte românească din Belgia vor avea la dispoziţie de la începutul lunii mai o librărie cu sediul la Bruxelles de unde vor putea cumpăra volume de proză şi poezie, albume, dicţionare sau manuale, în cadrul unei iniţiative a organizaţiei nonprofit EuropaNova, cu sediul în capitala Belgiei, potrivit Agerpres.

Librăria, care va fi găzduită în sediul EuropaNova, va oferi totodată spre vânzare filme şi albume de muzică româneşti, în urma unui parteneriat cu lanţul de librării Cărtureşti, a explicat, pentru Agerpres, profesoara Mirela Niţă Sandu, vicepreşedinte EuropaNova. Pe lângă volume în limba română, centrul va pune totodată la dispoziţie cărţi ale unor autori din alte ţări din Europa Est-Centrală şi Balcanică, atât în limba originală, cât şi în traducere.

Mirela Niţă Sandu a precizat că librăria, care va dispune într-o primă fază doar de opere în limba română, va avea atât volume de proză şi poezie, cât şi cărţi de specialitate, cum ar fi cele de istorie, accentul fiind pus pe autorii contemporani.

"Datorită interesului suscitat de ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică în urma valurilor succesive de extindere (n.r. - a UE) şi ţinând cont de cererea tot mai mare, atât în rândul diasporei acestor ţări, cât şi al publicului din Europa Occidentală dornic să descopere aceste noi orizonturi, considerăm potrivit să propunem curiozităţii acestui public 'universurile' culturale care îşi găsesc expresia în următoarele limbi: română, poloneză, cehă, slovacă, maghiară, bulgară, croată, sârbă, slovenă şi turcă", se arată în broşura de prezentare a organizaţiei.

În afară de deschiderea unei librării multilingve, EuropaNova urmăreşte crearea unei şcoli specializate în predarea limbilor din ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică, crearea unui spaţiu de întâlniri şi dialog intercultural între publicul occidental şi cetăţenii din ţările acestei părţi a Europei, precum şi crearea unui spaţiu de întâlniri şi de activităţi culturale pentru membrii comunităţilor din aceste ţări stabiliţi la Bruxelles.

Sursa: Agerpres

«Articolul anterior Articolul următor»