RSS
 1. SEAP ŞI NOUA LEGISLAŢIE PRIVIND ACHIZIŢIILE PUBLICE

  • Indaco Seminarii
  Featured image

  Reprezinti un operator economic care realizeaza vanzari prin SEAP catre bugetari? Vino la curs si invata tainele SEAP-ului pentru ca procedurile de achizitie sa nu-ti mai fie dificile.

  Mai mult
 2. Trebuie motivată plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției?

  • avocat Mădălina Moceanu
  Featured image

  Prin Încheierea din 21.04.2016, pronunţată în Dosarul nr. 11.338/306/2014, Tribunalul Sibiu - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (denumită în continuare ÎCCJ), în temeiul art. 519 din Codul de procedură civilă, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile prin care să dea o rezolvare de principiu cu privire la urmatoarele chestiuni de drept: " - dacă plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei trebuie şi motivată în termenul de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal de contravenţie; - dacă sancţiunea care intervine în cazul nemotivării plângerii contravenţionale în acest termen este decăderea contravenientului din dreptul de a mai invoca orice aspecte de nelegalitate şi netemeinicie a procesului-verbal de contravenţie sau decăderea din dreptul de a invoca alte aspecte de nelegalitate a procesului-verbal, în afara celor prevăzute de art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, sub sancţiunea nulităţii, pe care instanţa le poate constata şi din oficiu."

  Mai mult
 3. CCR: Care este durata maximă a arestului la domiciliu în faza camerei preliminarii?

  • avocat Madalina Moceanu
  Featured image

  Prin Decizia nr. 486/30.06.2016 (decizie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 997/12.12.2016), Curtea Constituţională a României (CCR), cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de M.L. în Dosarul nr. 1.192/273/2015/a5 al Tribunalului Caraş-Severin şi a constatat că dispoziţiile art. 222 alin. (12) din Codul de procedură penală sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

  Mai mult
 4. Reglementarile Noului Cod Fiscal, speţe şi studii de caz dezbătute săptămâna viitoare la Fiscalitate 24.7

  • Libero Events
  Featured image

  Domeniul financiar-contabil presupune atât atenţie la detalii cât şi nevoia de a ţine pasul cu noutăţile legislative. Situaţii diverse, lacune legislative, acte minuţioase, sunt doar câteva dintre aspectele care pot trezi nedumeriri. Este important să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în practică, să discuţi şi să afli soluţii. Evenimentul regional Fiscalitate 24.7 are loc la Cluj-Napoca, în 28 februarie, la Centrul The Office, unde peste 100 de specialişti din companii de top în domeniul financiar discută o zi întreagă despre reglementările Noului Cod Fiscal.

  Mai mult
 5. În ce condiții salariatul trebuie să restituie cheltuielile de formare profesională suportate de către angajatorul său?

  • Mădălina Moceanu
  Featured image

  Vă prezentăm un studiu de caz publicat în numărul 15 al revistei Indaco „Săptămânalul de drept”. În revista noastră publică specialişti din toate domeniile de drept. „Săptămânalul de drept” se diferenţiază de alte publicaţii de profil prin actualitatea subiectelor tratate. Revista conţine articole relevante pe domenii importante de drept: dreptul muncii, drept penal, drept civil şi drept fiscal.

  Mai mult
 1. «
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. «

Cele mai vândute